Pokhara

Hey iedereen,

dit berichtje kan natuurlijk onmogelijk alle ervaringen en indrukken beschrijven van de afgelopen anderhalve week (goh, het lijkt veel langer geleden:). Toenwas namelijk het moment om Delhi te verlaten aangebroken. Ondertussen zit ik dus in Pokhara, met het heerlijk Indiase Varanasi en het enigzins Britse Darjeeling als inmiddels bezochte bestemmingen. Deze plekken zijn bijzonder anders, net als de bijna 36 urige reis naar Nepal (buh)...

Nepal is opmerkelijk sub tropisch. Het is hier warm, het is hier groenig (groener dan N India iig) en de bananen, palmen en bamboe doen het hier goed. Op de achtergrond de zogenaamde majesteuze Himalay pieken. Mits er geen wolk voorzit en mits de lucht niet zijn gebruikelijke stof gehalte heeft. Het valt nu om eerlijk te zijn wat tegen, maar misschien dat een daadwerkelijk 'trek' mooiere beelden kan opleveren. Dat is dus het plan. Verder stikt het hier van de toeristen en is er dus een flink ontwikkelde 'tourist infrastructure' . Dit houdt in dat er een toeristenbusstation is (naast het gewone busstation), ruime keus voor relatief goede (en niet Indiase) restaurants, 'fixed' prices/strakke prijsafspraken tussen verkopers, taxichauffeurs etc., bier in overvloed ed. Fijn genoeg zijn de nepali niet echte stalkers: als je iets niet wilt dan leggen ze zich daarbij meer neer dan hun zuiderburen.

Het heeft zo zijn voordelen en nadelen. Ik kan zeker genieten van niet-hindi muziek, zonsondergang over het meer waarbij je niet lastig werd gevallen en westerse delicatessen (bruin brood enzo). Ik houd het hier maar bij, daar dit berichtje anders wel heel chaotisch wordt. Maar het gaat dus heerlijk en de laatste twee weken zijn begonnen. Tot snel!

Reacties

Reacties

katherinee

fijn om te lezen dat je het naar je zin hebt luke! :) geniet ervan, dat heb je verdient. :D liefs katherine

Sanne en Tarah

we want more, we want more!!!!

Brenda McGinn

So pleased that everything is going well for you. Hope you have acquired lots of relevant information. Look forward to seeing you and hearing about your experiences.
What is next? A PHD????!!!
Love and prayers Brenda

Pa em Ma

Luke, we hebben net je update gelezen.
We zien de beelden al voor ons, hoop dat je inmiddels nog een leuke tocht hebt ondernomen... en foto`s blijven maken !
Geniet van je laatste dagen daar en een goede thuiskomst! xx

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!